E- FATURAYA GEÇİŞ ZORUNLULUĞU HAKKINDA!
9 Şubat 2021 Salı 31390 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 526 nolu Vergi Usul Yasası genel tebliği ile aşağıda sayılan sektörlerde hasılat koşulu aranmaksızın 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren e-Fatura uygulamasına geçmek zorundadırlar.
01 TEMMUZ 2021 tarihinden itibaren e-fatura uygulamasına geçilmek zorundadır.
-E-Fatura uygulamasına geçebilmek için;
-Şirketler için mali mühür alınması gerekmektedir.
-Adi Ortaklık, Mirasçı Ortaklığı gibi mükellefiyetlerde Mali Mühür alınması gerekmektedir.
-Şahıs firmaları için e-imza alınması gerekmektedir. E-imzası olanların e-imza geçerlilik sürelerini kontrol etmeleri gerekmektedir.
-Detaylı bilgi ilgi için muhasebecinizle iletişime geçebilirsiniz.
-MALİ MÜHÜR ALINMASI İCİN GEREKLİ BELGELER
1. Mali Mühür Başvuru Formu ve Taahhütnamesinin doldurulmuş hali (imzalı, kaşeli), (ortaklığın vergi numarası ve ortaklık sözleşmesinde yazılı olan ünvan bilgisi yazılmalıdır) (https://ebelge.gib.gov.tr/dosyalar/efaturabaşvuru/MaliMuhurBasvuruFormuVeTaahhutnamesi.docx⊏ ^⊐)
2.''Elektronik Mali Mühür Sertifika Sahibi Taahhütnamesi'nin imzalı aslı, (https://ebelge.gib.gov.tr/dosyalar/efaturabasvuru/ElektronikMaliMuhurSertifika SahibiTaahhütnamesi.pdf⊏ ^⊐)
3.Vasiyet İlamı, Yoklama Tutanağı, Adi Ortaklık Sözleşmesi
4.Başvuru formuna ortaklık adına imza atan kişi veya kişilerin yetkili olduğunu gösteren imza sirkülerinin noter onaylı örneği.



















