1 Haziran Optisyen Gözlükçüler Günü Kutlu Olsun

1 Haziran Optisyen Gözlükçüler Günü Kutlu Olsun

1940 yılında yayımlanan ‘’ gözlükçü ’’ ve 2004 yılında yayımlanan ‘’ optisyen-gözlükçü ‘’ unvanları ile günümüze kadar süregelen mesleğimiz bir sağlık mesleği ve optisyen-gözlükçüler bir sağlık meslek mensubudur. Mesleğimiz 5193 sayılı Optisyenlik Hakkında Kanun’la kendine özel meslek kanunu ile korunmakta olup kamu kurumu niteliğinde tüzel kişiliğe sahip bir meslek kuruluşudur. Ayrıca tıp dünyasındaki yeri dikkate alındığında insan sağlığına direk etki ve hizmet eden en önemli mesleklerdendir.

Bugün ise, Türk Optisyen Gözlükçüler Birliği ve Bölge Odaları kurulmuş olup mesleki anlamda disiplin ve birlik sağlanma adımları atılmıştır. Meslek mensuplarımızın ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak, refah düzeylerini yükseltmek, mesleki sorunları çözmek, mesleğin kamuoyunda saygınlığını arttırmak, meslek mensupları arasındaki haksız rekabeti önlemek, mesleki etik ve ahlaki kurallara uyulmasını sağlamak, dayanışma ruhu ve yardımlaşmanın gelişmesini sağlamak, meslek kuruluşlarımızın kamuoyunda etkinliğini arttırmak, fertlerin ve toplumun sağlığını korumak adına optisyen-gözlükçülük mesleğinin önemini vurgulamak üzere sektörümüze en kaliteli hizmeti sunmak için çalışmaktayız.


Yaptığımız tüm çalışmaları halk sağlığının öneminin öncelikli olma bilinciyle yapıyor, bu doğrultuda üzerimize düşen sorumluluklarımızı yerine getirerek halkımıza hizmet etmenin onurunu yaşıyor ve Başbakanlık Basın Yayın vе Enformasyon Gеnеl Müdürlüğü’nün yazısı ilе resmî gün ilan edilen 1 Haziran’ın Optisyen-Gözlükçüler Günü olarak kutlanmasından büyük mutluluk duyuyoruz.

.
Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz şu dönemde daha güzel yarınlara kavuşabilmek için geçmişten bugüne kadar değerli Optisyen-Gözlükçü meslektaşlarımızın bizlere verdikleri destek ve güven gücümüze güç katmakta olup mesleğimizin tüm sorunlarını Birliğimiz ve Odalarımızla çözeceğimize gönülden inanmaktayız.


Halkımızın göz sağlığını korumak adına görmeye yardımcı tıbbi malzeme reçetelerinin hastaya uygulanmasının her safhasında sorumluluk alan hatta sonrasındaki bakım hizmetlerini de sürdürerek saygın ve onurlu mesleğimizin görevlerini büyük özveriyle yerine getiren siz değerli meslektaşlarımızın; mesleki sorunların aşıldığı, göz sağlığına hizmet odaklı gözlükçülüğün ve optisyenliğin mümkün olduğu gelecek günlerin temennisiyle sağlık meslek mensubu olarak mesleğimizin anlam ve önemine emek, ömür ve gönül vererek hizmet etmiş ve değer kazandırmış görme ve göz sağlığının öncü unsuru olan siz saygıdeğer meslektaşlarımızın 1 Haziran Optisyen-Gözlükçüler Günü kutlu olsun.


Saygılarımla.


Yönetim Kurulu Başkanı

Ali MUTLU


Sosyal Medyada Paylaş